GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så blev kostnaden för Glasrikeuppdraget

Lessebo står för åtta procent av kostnaderna kring Glasrikeuppdraget.
Lessebo kommun • Publicerad 4 november 2018
Anna-Linda Gabriel, glasblåsare.
Anna-Linda Gabriel, glasblåsare.Foto: Arkiv

I början av mars 2016 beslutade kommunstyrelsen i Lessebo kommun att vara med och finansiera projektet Glasrikeuppdraget Exit, ett uppdrag som gick ut på att bland annat göra Glasriket mer attraktivt som besöksmål.

I projektet har Lessebo kommun stått för åtta procent av kostnaderna, 60 000 kronor av 750 000 kronor. Totalt landade projektet på 722 409 kronor. Budgeten låg på 750 000 kronor.

I våras anordnades en slutkonferens på Kosta Boda Art Hotel där uppdraget formellt avslutades och kommunerna kom överens om att fortsätta samverka för att kunna sanera de områden som återstår.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.