Skolinspektioner på gång just nu

Skolinspektioner pågår hela september på förskolor och skolor i Lessebo kommun.
Lessebo • Publicerad 17 september 2012

– Inför granskningarna skickade vi in en hel del handlingar till Skolinspektionen. Vi märker också att inspektörerna som är ute på skolorna är mycket pålästa, säger utbildningschef Carl-Axel Hallberg.

Skolorna i Lessebo kommun har vid ett antal tillfällen på senare år granskats av Skolinspektionen när det gäller enskilda händelser. Den granskning som nu genomförs är dock inte föranledd av någon kritik utan ingår i en planerad regelbunden tillsyn.

– Det ska bli intressant att se vad Skolinspektionen kommer fram till. Vi räknar med att få en rapport i november, säger Hallberg.

Inspektioner har hittills genomförts på förskolor och fritidshem, gymnasieskolan, vuxenutbildningen, Nyängskolan och Bikupan i Lessebo samt Björkskolan i Skruv.

Denna vecka kommer inspektörer till Lustigkulla skola, Kosta, Kvarndammskolan, Hovmantorp och Hackebackeskolan, Lessebo. Sista veckan blir det samtal med skolförvaltningen. Förra gången det var skolinspektion i kommunen var 2009.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.