Stjärnskott lockar fram skratt

Fyra veteraner, en återkommare och tre under 24. Det är bra återväxt på revyskådespelare i Hovmantorp.
Lessebo • Publicerad 24 december 2012
Revyns yngsta aktörer: Emil Johansson, Veronica Hansen, Julia Gustavsson och Åsa Svensson.Foto: Anders Karlsson
Revyns yngsta aktörer: Emil Johansson, Veronica Hansen, Julia Gustavsson och Åsa Svensson.Foto: Anders KarlssonFoto: 

Emil Johansson, 19 år, är yngst i gänget, men van att stå på scén: Teater­borgen, Katedralskolan och Dramatörerna. I fjol producerade han Hovnarrarnas revydvd. Det gav mersmak.

– Alla verkade ha så roligt, från första samling till revyfinal, säger Emil Johansson, som nu repeterar till framåt midnatt flera gånger i veckan.

Han har ett tungt nummer tillsammans med Håkan Henriksson och räds inte dansprov.

– Det är kul när allt sitter.

Åsa Svensson, 23, är också ny för året. Hon har inte så stor erfarenhet, men talang. Den upptäckte Hanz och Håkan Henriksson på ett 50-årskalas i somras.

– Där jag gjorde en Nile Citysketch.

Nu ska hon bland annat få vara med om ett bankrån som kassörska.

Yngst av tjejerna är Julia Gustavsson, 20. Hon värvades till Hovmantorp i fjol efter att ha körat i Joseph och haft en liten sångroll i Storstadsdjungel. I år ska Julia bland annat spela Julia i Romeo och Julia med Tommy Johansson.

– Och det är fortfarande samma härliga stämning.

Den lockar också Veronica Hansen, 33. Efter två revyer tog hon paus i samband med att andra barnet föddes våren 2010.

– Men när Håkan ringde upp inför årets revy kunde jag inte tacka nej.

Veronica har många sång- och talroller. En är extra svår.

– Att spela onykter.

Men i det fallet kan hon få tips av de fyra veteranerna Håkan och Hanz Henriksson, Tommy Johansson och Carina Engman samt nya regissören Lasse Magnusson, Osby. Denne gillade direkt texterna till sketcherna och har stora förhoppningar. Det har publiken också. Till årets nyheter i nyårsrevyn hör även dansensemblen med Linnéa Ragnarsson, Linnéa Kjellberg och Thilda Karlsson, som är elever i Alvesta till revyns koreograf Sara Backman. Kvar från i fjol är sexmannaorkestern. Den sitter längst bak på scenen bakom plexiglas och kan både se och ses.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.