Annons
Nyheter

Fem socialt obehagliga situationer

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006
Foto: 

1. I hissen. Liten yta, ett flertal människor. Egentligen en ideal plats att inleda en konversation på men rädslan för att säga fel saker tar överhanden. Likt statyer står passagerarna med förseglade läppar i väntan på sin våning. Gamla går, nya kommer. Tystnaden består.

2. När den du står och pratar skit om dyker upp. Nej, just det ja, svennar pratar inte skit. Det enda vi gör är att le och påstå att vi talar om troll.

Annons

3. När du sagt hej då till en person och stöter på denne igen.

Alla klämkäcka avslutningar och knorrar är redan sagda, nu verkar det smidigare att ignorera personen. Fyndigheten är begränsad, en nick känns lagom neutral.

4. Alla kommunala färdmedel. Samma dilemma som i hissen. Så många intressanta livshistorier som döljer sig bakom de uttryckslösa minerna, varför öppnar ingen käften? Alla väntar på en ingång, men vågar inte ta steget. Vi pendlar med samma människor dag ut och dag in men vet inte ens vad de heter.

5. Samtal med ytligt bekanta. När du stöter ihop med en gammal klasskompis förväntas du agera så där förbannat smart, rolig och intressant. Ge sken av att ditt liv är helt galet spännande. Ärligt talat, efter lite snabbtuggat skitsnack står ni där och längtar långt bort. Petar i gruset och kommer på att du har väldigt bråttom.

Anton Lind
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons