Dömd vägarbetare ska överklaga: Strömmar in pengar

Den vägarbetare som slog sönder vindrutan på en bil i ilska över förarens höga hastighet förbi arbetsområdet ska överklaga sin dom.
– Det strömmar in pengar. Folk vill hjälpa till med böterna, säger han till SVT Nyheter Småland.
Ljungby • Publicerad 2 februari 2018
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

I går rapporterade Smålandsposten om en vägarbetare som dömdes vid Växjö tingsrätt för skadegörelse till villkorlig dom och kraftiga böter.

Mannen, en 32-åring som bor på en ort i Kalmar län, var huvudansvarig för ett vägarbete på E4:an i Hamneda i november i fjol och när han såg en bilist som närmade sig vägarbetet i alldeles för hög hastighet tog han sin asfaltsraka och slog den genom bilens vindruta.

Nu ska 32-åringen överklaga domen, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Jag vill ha domen överklagad eftersom jag anser att jag handlade i nödvärn. Hade jag inte fått stopp på bilen hade det kunnat hända en mycket svår olycka, säger han till SVT Nyheter Småland.

Enligt 32-åringen har branschfolk från hela landet hört av sig sedan domen blev känd och många har skickat pengar för att hjälpa till med böterna.

Och 32-åringen ångrar inte sitt agerande, trots den risk som han utsatte bilisten för vid skadegörelsen.

– Vi riskerar livet ute på vägarna och ser dagligen hur folk kör alldeles för fort. Det måste bli ett slut på det. Jag medger att det rann över, men anser att jag handlade i nödvärn, säger han till SVT Nyheter Småland.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.