Annons

Möllers vd: ”Det är tragiskt”

Ägarna till Möllers chark gick på lördagen tillsammans med försäkringsbolaget runt kring det som dagen innan varit deras fabrikslokaler.
– Det är tragiskt, säger vd Johan Svensson.
Ljungby • Publicerad 2 juni 2014
Johan Svensson, VD Möllers Chark.Foto: Urban Nilsson

Han kom till platsen vid sextiden på fredagskvällen med vetskapen om att det brann i grannfastig­heten. Han trodde, och hoppades, att räddningstjänsten skulle få bukt på branden innan den spred sig. Men det hela utvecklades väldigt snabbt, och i helt fel riktning.

– Det var som rena rama fyrverkeriet här, sade han under lördagen då han tillsammans med övriga­ två delägare­ gick runt kring brandresterna.

Annons

– Det är ju en liten del av vår byggnad­ som har klarat sig, men det är mest där vi hade lager. Det som är kärnan, fabrikslokalerna och produktionen, är helt utbrända.

Hur stort värde som gått förlorat kunde Johan Svensson inte svara på. Inte heller hur man nu går vidare.

– Vi får sätta oss ner och fundera på hur vi ska reda ut det här. Men det allra viktigaste är ju att ingen människa kom till skada.

Möllers producerar charkprodukter, framför allt korv, och har ett 30-tal anställda.

Transportfirman DHL hade ett lager i byggnaden där branden startade. Det är framför allt en kund, ett möbelföretag, som ska ha drabbats värst. De använde lokalerna som sitt mellanlager. DHL letar nu efter ersättningslokaler.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons