Nyheter

Äntligen fokus på barnen

Nyheter • Publicerad 8 januari 2013

I höstas skrev jag en insändare om viktigheten av en väl fungerande grundskola eftersom grundskolan är den viktiga grunden för ungdomarnas vidareutveckling.

Därför blev jag glad igen när jag började läsa debattartikeln "Sätt fokus på kunskap och utbildning". Där läste jag att skolan "har seglat upp både på den politiska och på den allmänna dagordningen."

"Äntligen ligger fokus på barnen, på unga och på kunskapen, inte på antalet kronor och ören som går till verksamheteneller hur skolan är organiserad."

Därefter är det tyvärr "precis som vanligt:" Många ord om hurviktigt det är med en väl fungerande skola.

T. ex. "Möjligheten att kunna anpassa varje skolas verksamhet så att den bäst passar just den sammansättning av elever som en skola för tillfället har är central."

Så långt ser det relativt bra ut när jag läser debattartikeln. Mennär jag läser. "Det gäller att hitta en form där eleverna själva vill lära och där de känner sig sedda och på bästa sätt får rätt stöd."

Det var just det problemet som jag hoppades att jag skulle få svar på.

BENGT PALM

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.