Annons
Nyheter

Bo Frank slår mot kvinnorna!

 Kommentar till Kommunen och företagen av Bo Frank den 13 februari.
 I ett debattinlägg i Smålandsposten försöker Bo Frank vända kuttingen helt om när han anklagar Socialdemokraterna för att inte tro att anställda i privata bolag kan städa.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2012

 Kommentar till Kommunen och företagen av Bo Frank den 13 februari.

 I ett debattinlägg i Smålandsposten försöker Bo Frank vända kuttingen helt om när han anklagar Socialdemokraterna för att inte tro att anställda i privata bolag kan städa.

Annons

Städdebatten i Växjö handlar om helt andra saker, vilket även ordföranden i kommunstyrelsen borde känna till.

Den handlar om att er högerallians slår sönder befintliga kombinationstjänster med minskad tjänstgöring som följd. Den handlar också om att ni med er privatiseringspolitik medvetet skapar en sämre arbetsmiljö för en grupp med många arbetsskador. Kombinationstjänsterna skapades nämligen för att motverka förslitningar genom mera flexibelt arbete om nu inte detta är bekant för Bo Frank.

Debatten handlar även om att många människor nu kan tvingas till att sluta sina tjänstgöringar eller tvingas ta splittrade jobb runt om i kommunen.

Bo Frank skriver att han vill ha balans mellan privat och offentlig sektor och för att åtgärda detta riktar han en spark mot en låglönegrupp inom kommunen med fysiskt mycket hårda arbeten. Det hade varit betydligt seriösare om han och högeralliansen sett till att skapa fortbildning och utveckling också för denna yrkesgrupp som också har rätt att bli sedd av arbetsgivaren. Men detta ligger väl inte i linje med Bo Franks sätt att se på arbetsgivaransvar.

Han säger sig vara stolt över det de anställda utför i Växjö kommun, men jag förmodar att detta inte kan gälla städpersonalen som han och hans allians nu väljer att kasta ut ur kommunen.

Men Bo Frank ska veta att vi, kommunens servicepersonal känner stolthet över vad vi uträttar och vet att vi tillför kommunen viktiga värden.

Vi ser till att mat serveras till eleverna, vi städar skolorna – också de som borde varit ombyggda för länge sedan. Vi finns på skolan på dagtid när eleverna är där, vilket är i enlighet med modern pedagogik som vill ha många vuxna i skolan.

Jag har naturligtvis all respekt för att Bo Frank som moderat driver sin privatiseringspolitik enligt deras ideologi. Men vad jag definitivt inte kan respektera är att han slår sönder en arbetsmiljö som ska skona hårt arbetande kvinnors hälsa. Detta är kvinnofientligt, Bo Frank!

Jag tycker också det är ömkligt att högeralliansen försöker gömma sig bakom en dåligt underbyggd besparing för kommunen när ni sparkar ut städpersonalen.

Växjö kommun behöver en annan politik. En politik som tar tillvara personalen oavsett om det är lärare, ingenjörer, omsorgs- eller servicepersonal Den politiken är tyvärr inte Bo Franks.

AGNETA SJÖSTRÖM, KOMMUNALARE

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons