Annons
Nyheter

Det är lätt att vara efterklok, Mats Johnsson

Kommentar till ”Jag är inte någon maffiboss” av Mats Johnsson den 7 feb­ruari från Lars-Olof Petersson Socialdemokraterna, Alvesta
Nyheter • Publicerad 11 februari 2014

Nä, Mats Johnsson , någon maffialiknande ledarstil vill jag inte anklaga honom för. Men det är för kommunen olyckligt att han som kommunstyrelsens ordförande inte har kontroll på vad övriga majoriteten kommer överens om. Det resulterar i tragikomiska,­ underliga avtal mellan majoritetspolitiker, korruptionsanklagelser med mera.

Med tanke på att han efter denna period med sannolikhet kommer att sluta med kommunpolitiken kan jag ha förståelse­ för den trötthet jag ser i hans hantering av ärendet eftersom han försöker smita undan sitt ansvar som ordförande i det organ, kommunstyrelsen, som faktiskt har ett tillsyns­ansvar för den kommunala verksamheten.

Annons

Jag kan inte låta bli att känna att hans sätt och hans angivna motiv för att hantera frågan endast har till syfte att så fort som möjligt gömma undan den eftersom också han upp­lever att det finns en massa konstigheter och skumrask i hela ärendet.

Det kan till synes verka välbetänkt att överlämna frågan om granskning av vad som hänt till kommunens revisorer. Mats Johnsson vet dock när han skriver sitt debatt­inlägg att revisorerna vid sitt extrainsatta möte den 4 februari har beslutat att de inte kan granska ärendet. Därmed är hela Mats Johnssons argumentation om att revisorerna är den instans som ska utreda frågan bara ett sätt att försöka slå blå dunster i medborgarnas ögon.

Det blir också ganska komiskt att han försöker få det att framstå som om det faktum att han lämnar ärendet till en revisor från Vänsterpartiet skulle vara någon slags garanti för en opartisk granskning.

Sanningen är ju att Vänster­partiet tillhör den majoritet som Mats Johnsson leder. Det är också så att den vänsterpartistiske­ revisorn sitter på ett mandat som egentligen är Alvesta Alternativets vars ledande politiker är den som i första hand ifrågasätts när det gäller det aktuella ärendet.

Till sist, utbildning behöver vi alla. Det är lätt att vara efterklok men mandat­perioden skulle kanske inletts med utbildningen för det är uppenbart att inte ens 40-årig erfarenhet av Alvestas politik räcker.

Lars-Olof Petersson

Socialdemokraterna, Alvesta

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons