Nyheter

Det finns inget nytt arbetarparti. Det är samma rikemansparti som tidigare.

Moderaterna Johan Hultgren och Niklas Wykman skriver i Smålandsposten 18 juni att regeringens viktigaste uppgift är att hålla full sysselsättning.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2010

Det känns igen från valet 2006. Det nya arbetarpartiet moderaterna skulle lösa den massarbetslöshet som man menade då fanns.

Det nya arbetarpartiet misslyckades totalt Vi har idag en arbetslöshet runt 9% mot 6% 2006 vi har en ungdomsarbetslöshet som närmar sig 30% samt en långtidsarbetslöshet som ökar.

Socialbidragen ökar. Utanförskapet ökar. Det är odiskutabelt att det är på detta viset. Reinfeldt kan brottas med statistiken och jämföra olika statistiker med varandra hur mycket han vill, moderaterna kommer inte runt det.

Moderaterna är fortfarande ett rikemansparti och det är tydligt att man för en politik som i mångt och mycket är beställningsjobb från dessa rikemän som tydligt gynnats av förd politik.

Hultgren och Wykman skriver att mycket är ogjort vad det gäller jakten på framtidens jobb. Vad är det man vill göra för att minska arbetslösheten i Kronobergs län, mer än att sänka skatten? Den metoden är prövad och fungerar uppenbarligen inte. Ska man fortsätta med att sitta med armarna i kors och vänta som Alliansen gjort innevarande period.

Det är Alliansen med moderaterna i spetsen som styr Sverige. Det är Alliansen med Moderaterna i spetsen som låtit arbetslösheten växa sig fast. Det är Alliansen som sitter med makten att kunna förändra.

När krisen slog till var det Industrifacket Metall som förhandlade fram ett krisavtal och som uppskattningsvis räddade 20 tusen arbeten i landet. Regeringen var passiv förmodligen eftersom en kris faktiskt hjälper till att på sikt kunna sänka lönerna i landet. Långsiktig lönesänkning är ett viktigt mål för den sittande rikemansregeringen.

Däremot har man passat på att sänka skatten för den rikaste procenten i Sverige med lika mycket som de 25 procent fattigaste i Sverige. Det finns inget nytt arbetarparti det finns ett gammalt klassiskt rikemans parti som är Moderaterna.

Det är hög tid att byta regering den 19 september!

Lars-Olof Petersson

Industri Facket Metall

Östra Kronoberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.