Annons
Nyheter

Dialogen saknas inom transportnäringen

Det är uppenbart att transportnäringen vill arbeta för långsiktigt hållbara transporter, men dialogen saknas. Och den behövs för att vi ska vara klara hållbarhetsmålen. Framtiden kan tyckas oviss, men ett är säkert:
Nyheter • Publicerad 8 september 2014
Behovet av transporter kommer att kvarstå och öka, skriver artikelförfattarna.
Behovet av transporter kommer att kvarstå och öka, skriver artikelförfattarna.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Behovet av transporter kommer att kvarstå och öka.

Ökningen beror på den ökande konsumtionen, där e-handel spelar en stor roll. Samtidigt är en av vår tids största utmaningar långsiktigt hållbara transporter som tar hänsyn till både miljö och trafik­säkerhet, och samhälle och företag satsar i allt högre utsträckning på hållbarhet. Men det är stor skillnad på de bästa och sämsta transportköparna.

Annons

Nyligen genomförde Sveriges åkeriföretag en undersökning bland ett stort antal transport­köpare och transportsäljare. Det är slående hur överens åkeriföretagare och transportköpare är om vikten av hållbara transporter.

Transportköparna lyfter fram miljöfrågan och sunda villkor för förarna som särskilt viktiga.

? Ungefär sju av tio transportköpare har en policy kring transporter.

? Tre fjärdedelar menar att det behövs en kvalitetsstämpel inom transportnäringen.

? Mer än hälften är beredda att betala mer för en hållbar transport.

Men för den gängse åkeriföretagaren ser verkligheten annorlunda ut:

? Två av tre åkeriföretag upplever inte att de får mer betalt för hållbara transporter.

? En tredjedel har aldrig fått en fråga kring policy.

? En majoritet efterfrågar uppföljning.

Det är otroligt glädjande att hälften av alla köpare i undersökningen är villiga att betala mer för att en transport ska vara hållbar. Det innebär också en utmaning när det gäller upphandlingar för både köpare och säljare att värdesätta och prissätta sunda transporter.

Annons

Vi ser i undersökningen att dialog efterfrågas från båda parter. Frågan är varför det inte sker redan i dag och hur vi gemensamt kan förbättra samtalet?

Vårt bidrag är Fair Transport – ett ställningstagande­ där våra medlemmar står upp för trafiksäkra, klimatsmarta och ansvarsfulla transporter. Vi är helt säkra på att det är en god affär för både köpare, företag och samhälle.

Thomas Hammarström , Regionchef Sveriges åkeriföretag, Småland-Öland

Rickard Gegö , Vd Sveriges åkeriföretag

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons