Nyheter

En läkare utan gränser

Nyheter • Publicerad 8 juli 2010

?Både Blekinges landsting och Växjö lasarett borde skatta sig lyckliga då de både har Thomas Edekling som anställd läkare. Enligt egna erfarenheter är han den bästa läkaren jag någonsin kommit i kontakt med. Inte nog med att han är mycket skicklig och kompetent inom området han arbetar med, han är även omtänksam mot sina patienter och mån om deras välbefinnande, såväl fysiskt som mentalt. Personligen tror jag att Thomas jobbar alla sina timmar, om inte mer, han ägnar dem åt patienterna i alla fall.

När jag var sjuk och patient hos Thomas fick jag möjlighet att kontakta honom även utanför jobbet om jag hade någon fråga, fundering eller bara var orolig. Detta var något som var naturligt och självklart för honom, han ville bara patienten det allra bästa. Jag kunde även kontakta honom när jag inte var hans patient längre. När jag hade flyttats till ett annat landsting kunde han fortfarande ringa mina närmast anhöriga för att fråga hur det gick och hur jag mådde.

En läkare som bryr sig så djupt om patienten och är angelägen om att personen i fråga ska må bra är, enligt min åsikt, en mycket bra läkare. Jag blir fortfarande glad när jag ser honom och han gjorde min tillvaro bra mycket lättare på onkologavdelningen.

Slutligen vill jag alltså säga att Blekinge och Växjö landsting borde verkligen skatta sig lyckliga när de har Thomas Edekling som anställd läkare, inte minst deras patienter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.