Annons
Nyheter

Förstör inte vår natur

Sluta släng skräp i naturen, skriver Shayla, 11 år.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013
Foto: Olof Elfverson

?Jag har sett många som bara slänger skräpet där dom står. Lite slött av dom, varför inte gå fram till en soptunna och slänga skräpet? Det är ju enkelt. Om det kunde vara så att alla hjälptes åt att sköta vår natur. Jorden kan gå under mycket tidigare om vi inte tar hand om den! Och jag menar vi ska ju inte dö ut bara för att vissa inte kan slänga skräpet där det ska vara? Så ska det ju inte vara. Så min åsikt är att hålla rent naturen och slänga skräp där det ska vara!

Och det är inte bara skräpet som förstör och dödar vår natur, utan att också knäcka av grenar från träd och stampa på till exempel gräs som håller på att växer/odlas och bryta av levande saker i naturen.

Annons

Tänk vad bra det skulle vara om alla kunde hjälpas åt! Då skulle vi ha en ren natur. Och det jag säger nu är inte för att anklaga folk för att dom inte kan hjälpas åt, det jag menar med den här insändaren är att man kan vara hjälpsam och hjälpas åt. Och hjälpa varandra kräver inte mycket jobb, för det bästa du kan göra om du vill hjälpas åt är att du kastar ditt skräp i soptunnan.

Förstör inte naturen! Tänk så här, att ingen hjälptes åt att hålla naturen ren och så kommer man till exempel till skogen och så är det fullt av skräp! Det skulle ju inte vara så värst trevligt. Och inte bara att det skulle vara äckligt och skräpigt, utan jorden kan få sin undergång tidigare om vi inte tar hand om den! Förstör inte naturen! Vi behöver den!

Shayla, Växjö, 11 år

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons