Annons
Nyheter

Gröna Brigaden svärtar ner Taif:s rykte

Onsdagen den 22 februari hade 2 003 personer tagit sig till Nelson Garden Arena för att se matchen mellan Taif och BIK Karlskoga. Jag och min pojkvän var två av dem, de enda två som hejade på bortalaget.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2012
Taifs beryktade hockeykultur var inte så som jag förväntat mig, skriver Malin Radegård.
Taifs beryktade hockeykultur var inte så som jag förväntat mig, skriver Malin Radegård.Foto: 

När vi kom till arenan fick vi veta att läktaren för besökande supportrar alltid är stängd, om inte en supporterbuss bokats till den aktuella matchen.

Av en publikvärd blev vi i stället visade en plats upp till vänster på ståplatsläktaren, vid en kiosk.

Annons

De första två perioderna såg vi bra och spännande hockey och blev självklart uppspelta när BIK gjorde mål. Vi applåderade och ropade ”Jadå!”, men sjöng inga som helst ramsor och gestikulerade inte.

I pausen mellan andra och tredje perioden kommer en storvuxen man ur hejarklacken fram till mig och säger att om jag inte är tyst eller byter plats så kommer det hända otrevligheter.

Jag blir såklart ställd och frågar om jag hört rätt, står han verkligen och hotar mig för att jag håller på ett annat lag än honom?

Det visar sig att så är fallet och jag får höra igen att jag ska flytta på mig innan det blir otrevligt. Självklart blir jag väldigt upprörd av detta och tar kontakt med en publikvärd, som i sin tur säger att ”sån’t händer här” och att ”där på läktaren är de lite konstiga”.

Nu undrar jag varför Nelson Garden arena inte har läktaren för bortasupporters öppen varje match, om det nu är så vanligt att besökande supporters blir hotade?

Varför föreningen tilllåter att Gröna Brigaden svärtar ner hela klubbens rykte?

Tycker inte Taif att det är kul med besökare utifrån och mer pengar i kassan?

Jag åkte till Nelson Garden arena för att få uppleva lite av den beryktade hockeykultur som Taif påstås ha. För att för en gångs skull kunna se BIK spela, då jag flyttat 50 mil bort från hemmaarenan. För att ha en trevlig kväll med rolig hockey.

Allt detta förstördes på grund av Gröna Brigaden. Jag har aldrig varit med om ett liknande bemötande i någon av alla de andra arenor jag varit i.

I andra delar av Sverige förs man samman av hockeyintresset, inte av vilket lag man håller på. Är detta den så kallade hockeykulturen Taif driver, så tänker jag aldrig mer betala en spänn till den föreningen.

MALIN RADEGÅRD

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons