Annons
Nyheter

Julens budskap glöms bort

De flesta glömmer och bortser från den verkliga orsaken till julfirandet. Julen är Kristi födelses fest. Inte tomtens högtid.
Nyheter • Publicerad 24 december 2013
Vi tänder en massa lampor som lyser upp vintermörkret men glömmer bort julens budskap. Foto: Filip Sjöfors
Vi tänder en massa lampor som lyser upp vintermörkret men glömmer bort julens budskap. Foto: Filip SjöforsFoto: 

?Ljusstakar och stjärnor lyser vackert i fönstren. Likaså sprider ljusslingor underbart sken utomhus i vintermörkret. Det handlas julklappar och köps julmat. Det städas. Många ser fram emot värme, gemenskap och avkoppling under julhelgen. Allt detta är värdefullt och mysigt.

Men varför gör man allt detta?

Annons

De flesta glömmer och bortser från den verkliga orsaken till julfirandet. Adams välkända och älskade sång påminner om det kristna julbudskapet: ”O helga natt, o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens smärta led.”

Julen är Kristi födelses fest. Inte tomtens högtid. Att fira jul utan Jesus är som att gå på kalas och strunta i födelsedagsbarnet. Hylla därför Jesus. Ta emot den finaste och dyrbaraste julklappen. Jul­gåvan från Gud, nämligen Jesus Kristus, din och hela världens Frälsare.

Ett julfirande utan Jesus saknar riktigt och bestående innehåll. När tomten har gått, när julmaten är slut och när julgranen kastas ut kommer tomheten och vardagslunken.

Med Jesus i hjärtat får hela livet mening och evighetsmål. Genom tron på Räddaren är du förlåten och upprättad. Du har frid med Gud och löfte om himmelen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons