Annons
Nyheter

Man upphör inte att förvånas

Nyheter • Publicerad 12 september 2014

Svar på Eskil Erlandssons debattartikel

Man upphör inte att förvånas över alla spöken som finns i alliansens huvuden, särskilt i valrörelsen.

Annons

Ett matland i ruiner om S kommer till makten?? Jo jag tackar jag, mat behöver människan alltid och vi i S är inga förespråkare för att svälta ut våra lantbrukare, tvärtom. Vi säger ofta att vi vill ha näringsrik, närodlad och helst både ekologisk och rättvisemärkt mat. En del varor går av naturliga skäl inte att odla i vårt nordiska klimat och därför behöver vi importera också. Vi värnar också om att både förskola, skolor och äldreboende, lasarett mm tillagar mat med bra råvaror och på ett sådant sätt att det smakar bra.

Sedan tycker landsbygdsministern också väldigt synd om krögarna om vi kommer till makten och då gör jag följande reflektion:

Det kom ett beslut för några år sedan om rökförbud inomhus på krogarna som ett led för en bättre arbetsmiljö för de som jobbar inom krogbranchen. Många kommer nog ihåg vilket ramaskrik det blev, att nu skulle folk sluta gå ut och äta mm. Där vet vi ju resultatet nu. Inte har folk slutat gå på krogen för att det blev rökstopp, däremot kunde flera välja att gå på krogen som inte hade kunnat gå förut pga den rökiga miljön. Det blir nog samma resultat nu. Jag tycker det är mycket skrik för liten klåda!

Gullvi Strååt

Socialdemokrat i Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons