Nyheter

Mångfald i vattendrag – och i Växjö Lakers

Dessa rader läser troligtvis många från ett älgtorn någonstans i länet.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2011

Det är dags för årets höjdpunkt för de jaktintresserade. Många arbetsplatser är lika avfolkade som under högsommarens semester. Bara här på Smålandsposten är en handfull reportrar på en helt annan plats än sitt skrivbord denna vecka. Precis som vanligt vill vi på Smålandsposten att ni skickar in bilder från era jaktäventyr runt om i länet. På smp.se hittar ni de inskickade bilderna under rubriken Älgisar 2011. Lycka till ute i skogen!

???

Från jakt till fiske. Vi stannar i naturen på dagens lobbysida. I dag är det Stefan Nyström, generalsekreterare i Sportfiskarna som står bakom debatten. Han skriver om att utbyggnaden av vattenkraften inte får påverka fiskbestånden i våra vattendrag. ”Ekonomisk enfald får aldrig tillåtas äventyra den biologiska mångfalden”, menar Stefan Nyström i debattartikeln som riktas mot ansvariga politiker.

???

Från mångfald i våra vattendrag till mångfald i Växjö Lakers. Inför hockeysäsongen uppmärksammade vi att det nya elitserielaget har åtta olika nationaliteter i sin trupp. Stjärnorna kommer från Finland, USA och Kanada och de har verkligen levererat. Mike Iggulden har varit den stora guldklimpen och han avgjorde lördagens historiska derby mot HV71 med sina iskalla straffar. Importerna imponerar framåt i Växjö. Den svenska spelarna väntar fortfarande på sitt första mål framåt. Däremot gör de ett jättejobb för att förhindra mål bakåt. Oscar Alsenfelt, Erik Josefsson och Björn Karlsson gjorde alla fina matcher mot ”storebror” i Jönköping.

Moderator · lobbyn

Daniel Rydström är reporter

och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.