Nyheter

Nattomsorg gagnar allas möjlighet till arbete

Kommentar till Bästa stället för barns nattsömn är i hemmet av Anna Hultstein den 14 september.
Nyheter • Publicerad 19 september 2012

I frågan om nattomsorg för barn fortsätter Anna Hultstein liksom övriga lokala företrädare för moderaterna att skuldbelägga föräldrar som skulle behöva denna insats.

Vi socialdemokrater vet däremot att föräldrar som efterfrågar detta gör det ur sitt eget barns bästa. Vi tycker att föräldrar ska ha möjlighet att ta de arbete som finns på arbetsmarknaden och inte bli hänvisade till bidrag. Då är det en självklarhet att kommunen tillhandahåller nattomsorg.

Anna Hultstein lämnar principen att arbete är det viktigaste för egen försörjning. Hon menar att det är bättre att föräldrar går arbetslösa ur ett barnperspektiv än att föräldrarna har ett jobb. Detta är inget annat än befängt! Att föräldrar arbetar och att barnen får kontinuitet i vart man ska sova, det är att ta barnperspektivet på allvar!

Att kommunen ska erbjuda föräldrar som arbetar natt att byta arbetstider för att kunna kombinera arbete och föräldraskap är självklart, men det måste vara den enskildhets val. Dessutom sker mycket nattarbete utanför den kommunala sektorn och då är nattomsorg en lösning som gagnar allas möjlighet till arbete.

Hugo Hermansson (S)

Martin Edberg (S)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.