Annons
Nyheter

Nu är hela Arenastaden invigd

Med helgens startskott och invigning i Telekonsult Arena är nu samtliga fyra nytillskott i Arenastaden invigda. Nu kan vi se fotboll, ishockey, innebandy och friidrott av hög nationell klass i fyra arenor som håller hög internationell klass. Om du inte redan varit där – ta chansen och upplev idrott på ett helt nytt sätt jämfört med tidigare.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2012
Dennis Rasmussen.
Dennis Rasmussen.Foto: Sven Elofsson

Ett besök i arenorna hjälper också föreningarna att kunna finansiera dem nu när de står klara. Nu är det upp till bevis för Öster, Växjö Lakers, Växjö Vipers/Vöikers och IFK Växjö.

Många har haft synpunkter på upplägget där kommunen lånar ut pengar till föreningarna. Vad tycker du om satsningarna? Är det värt riskerna? Hör av dig till lobbyn.

Annons

Sportligt går det bra för aktörerna i Arenastaden, men en klubb har det kämpigt för tillfället. Växjö Lakers har nu sex raka matcher utan poäng i hockeyns elitserie. I kväll har laget chansen att spräcka den dystra sviten, men det blir tufft när Färjestad, en av 2000-talets giganter, kommer på besök.

I morgon följer vi upp kvällens match med ett nytt avsnitt av vårt hockeymagasin Powerplay. Gäst i SMP-livestudion är Dennis Rasmussen, centern som just nu rehabiliterar en fraktur i foten. När är han tillbaka? Hur ser han på krisen på isen? Där har ni två frågor som ni kan se honom besvara på smp.se klockan 15.30 på onsdag.

***

På dagens lobbysida kan ni läsa en reaktion från Johan Runesson från Lärarnas Riksförbund efter det nya läraravtalet. Han förstår att många är frustrerade, trots att lärarna fått den högsta ökningen av samtliga yrkesgrupper.

”Det vi blir mest upprörda över nu, är att Svenskt Näringsliv har klagat över att vi fått för höga löneförhöjningar, och att vårt avtal skulle riskera hela den svenska lönesättningsmodellen bara för att vi fick betydligt mer än alla andra”, skriver Johan Runesson.

Vad tycker du? Skulle lärarna fått ännu högre löneökningar? Hör av dig till lobbyn.

Daniel Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons