Nyheter

Nya direktsändningar i september

Smålandspostens direktsändningar från idrottsplatser runt om i länet är över för den här gången, men väntas komma tillbaka i september.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2014

Elva matcher har spelats i VM och vi har fått se en hel del riktigt underhållande fotboll. Turneringen har börjat med ett spel som är mycket mer offensivt än det var i Sydafrika för fyra år sedan. Eftersom 53 matcher återstår finns mycket kvar att glädja sig åt.

Smålandspostens fotbollssatsning med fem direktsändningar från idrottsplatser runt om i länet är dock över för den här gången. Men vi kommer snart tillbaka. I september är planen att vi ska besöka två derbymatcher i division 4-fotbollen och i division 3 nordöstra. Ryd och Tingsryd har bjudit på riktiga publikfester och laddar för en ny den 2 september. Några dagar senare spelar Gransholm och Moheda om troligtvis otroligt viktiga poäng i division 3-fotbollen.

Våra fem första matcher har mottagits väl och jag vill ännu en gång skicka ett stort tag till alla spelare, tränare och ledare i föreningarna vi har besökt. Hundratals har sett direktsändningarna. Tusentals har startat repriserna. Vi hoppas att ni gillar våra produktioner och laddar för fler nyheter till hösten.

I fredags besökte vi Sportfältet på Teleborg där Växjö BK har sin hemmaplan. Klubben har bara en seger under de tio första omgångarna och fick en riktig mardrömsstart även i matchen vi sände. Räppe gjorde mål direkt på hörna efter bara några minuter och vann till slut med 4–1. Det innebär att Räppe befäster sin plats i serietoppen efter sju raka vinster. Reprisen går att se på smp.se/sport. Missa till exempel inte intervjuer före och efter match, Ola Netterströms korvliga i paus och Pontus Andersson snygga hattrick.

Fem mål fick vi se i vår sista match under vårsäsongen. Öster lyckades inte göra något mot Gais. Läs mer om matchen på dagens sportsidor.

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.