Annons
Nyheter

Ordning och reda viktigt för bra studieresultat

Kommentar till Skolan­ behöver arbetsro–inte ordnings­betyg av Åsa Karlsson Björkmarker den 28 augusti.
Nyheter • Publicerad 5 september 2014

?Folkpartiet och övriga Alliansen föreslår ordnings­omdömen. Mot detta har Åsa Karlsson Björkmarker (S) reagerat.

Björkmarker påstår att lärarnas reaktion varit negativ. Hon har fel. 60 procent av lärarna tycker­ att ordningsbetyg är bra. Störst är stödet bland kvinnliga lärare och yngre­ lärare. Väljarna håller med. Där är stödet 70 procent.

Annons

Alla tillgängliga undersökningar visar att en förutsättning för att lyfta resultaten i svensk skola är att åter skapa arbetsro i skolan.

Skolforskningen pekar tydligt på att lugn, ro och ordning är av avgörande betydelse för att elever ska nå goda studieresultat.

I sin insändare berör Karlsson Björkmarker inte med ett ord detta. För Socialdemokraterna har frågan om elevers och lärares arbetsro alltid varit lågt prioriterad. Då Socialdemokraterna styrde tog man bort alla de åtgärder som fanns för lärare att skapa arbetsro i klassrummet.

Folkpartiet och Alliansen har återinfört många av dem och anser 60 procent av lärarna att det behövs ordningsom­dömen lyssnar Folkpartiet. Det gör inte Socialdemokraterna.

Inom Folkpartiet vet vi att det är de elever som bäst behöver skolans stöd som är de stora förlorarna då det är stökigt i klassrummet. De och alla andra elever som varje dag gör ett fantastiskt arbete i skolan förtjänar en god lärandemiljö präglad av ordning, lugn och ro. Det kan de få med Folkpartiets skolpolitik.

GUNNAR NORDMARK

Riksdagskandidat

Folkpartiet Liberalerna i Kronobergs län

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons