Annons
Nyheter

Poängen med att bo i en småstad

Jag har skrivit om mina bekymmer med tågresor flera gånger tidigare och flyget har numera blivit mitt främsta transportmedel när jag lämnar Kronoberg.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2012

Miljömässigt sämre – men när det däremot handlar om vissheten att komma fram i tid vinner det senare.

För en tid sedan upptäckte jag en annan fördel, som egentligen inte handlar om flyget utan om poängen med att bo i en småstad. Och om hjälpsamma människor.

Annons

Det hände sig nämligen att jag skulle till Stockholm över dagen. Morgonflyget skulle passas och i någon form av ögongrusigt sömntöcken tog jag av mig även min vigselring i säkerhetskontrollen. Det skulle jag inte ha gjort. Den har aldrig tidigare gett utslag på någon detektor.

Någonstans i höjd med Norrköping upptäckte jag missen och väl på Arlanda ringde jag hem till Växjö och mindre än tio minuter senare var ringen upphittad i en av plastbackarna. Den väntade på mig i ett kuvert i receptionen när jag återvände på kvällen. Suveränt!

Under dagen berättade jag historien några gånger i Stockholm, dels till andra inresta landsbygdsbor, dels till infödda stockholmare.

Den första kategorin svarade med att genast berätta liknande historier från deras hemstäder. Den andra kategorin fattade knappt att det var sant: En ring är en ring, och borttappad på folkrikt ställe är den att betrakta som borta för evigt.

Jag bockar därför och tackar för hjälpen, snälla medarbetare på flygplatsen.

***

I dag sänder Smålandsposten Live-tv från Tingsryd. Bland annat pratar vi om lokalproducerad mat. Självklart handlar en del av programmet också om ishockey.

Vi startar vid 10.00. Hinner du inte kolla just då lägger vi också ut reprisen. Häng med!

Magnus Karlsson är chefredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons