Annons
Nyheter

Rapport från schlagerbubblan

Vi skriver i dagens tidning om att landshövding Kristina Alsér vill förlänga sitt förordnande, att Linnéuniversitetets nya organisation kritiseras och att satsningen på nya hockeyarenan ifrågasätts när teaterfolket fortfarande får dras med samma gamla slitna lokaler som alltid.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

Det där vet jag just inte så mycket om. Jag befinner mig i en annan värld där helt andra saker har betydelse. Som hur många gånger man hinner byta kläder på tre minuter. Som om glasögonen gör sig bäst på eller av eller inte alls. Som om growl hör hemma i ett barnprogram. Som om någon kan förklara vad growl är för något.

Smålandsposten har ett stort team satt att bevaka Melodifestivalen ur alla möjliga vinklar. I en specialsändning av SMP-live i dag kommer bland andra Thorleif Torstensson till studion för att diskutera tävlingen. Och på dagens Inblick-sidor har Helena Söderlundh pratat med flera av de artister som de senaste åren representerat Kronoberg i tävlingen. Är Melodifestivalen verkligen den språngbräda för karriären många talar om, eller kan den rent av vara en fallucka? Vad händer efter sändningen om telefonerna inte fortsätter ringa, om de där tre minuterna i extremt rampljus inte blir mer än så? Och vad händer med en när man för alltid ses som en del av schlagercirkusen?

Annons

För lördagens åtta tävlande (ni möter de flesta i Fredagsbilagan) lär det bli både ris och ros, både himmel och pannkaka. Det team från tidningen som tillsammans med journalister från hela Sverige, och en del från övriga Europa också, bevakar repetitionerna i Vida arena lägger märke till varje liten förändring i numren. Det finslipas in i det sista för att framträdandet på lördag ska bli så bra som möjligt. Fel kameravinkel kan vara förödande. Sådana små detaljer är viktiga när man går in i schlagerbubblan och blir en del av det stora maskineri som drar runt den stora schlagercirkusen.

Lägger vi för stor vikt vid tävlingen? Kanske, men det är inte alltid Sveriges största musiktävling sänds från Växjö.

Kristina Bingström är featurechef och bevakar melodifestivalen för femte året..

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons