Annons
Nyheter

Var tog de äldre vägen?

Nyheter • Publicerad 12 september 2014

Valrörelsen har handlat alldeles för lite om de äldre. Och vad partierna vill göra för de äldre. Därför vill jag avsluta valrörelsen med ett inlägg om detta.

Växjö är den tionde bästa kommunen att åldras i av Sveriges 289 kommuner, detta enligt tidskriften Fokus. I alliansens budget för 2015 satsas det 50 miljoner mer på äldreomsorg. Det är 20 miljoner mer än de rödgröna som trots att de vill öka skatten! Som ökar kostnaderna för de äldre.

Annons

Alliansen lovar att inrätta en äldrejour dit äldre och anhöriga kan ringa kväller och helger för att fråga om allt ifrån vad som händer när någon skall skrivas ut från sjukhus till hur det fungerar med hjälpmedel. Alliansen lovar att göra Hovslund till ett nationellt föredöme för olika sorts boende, olika sorts mat, fritidsverksamhet och möteslokaler. Alliansen lovar fler seniorboenden. Och ökat anhörigstöd!

Vi moderater lovar att sänka skatten också för pensionärer, att göra hela backen nedanför Katedralskolan till äldreboenden av olika slag. Andra partier motarbetar detta! Jag lovar ökad granskning av alla äldreboenden. Jag lovar fler enkäter där anhöriga och äldre får ge omdömen om kommunens insatser. Jag lovar att tillvarata alla äldre som en resurs i samhällsplanering och utveckling av kommunen. Känner själv tilltagande visdom för varje år!

För att kommunens skatteintäkter skall öka och därmed resurserna till välfärden krävs att fler unga jobbar. Skall det bli bättre för äldre och pensionärer måste fler arbeta och färre ha bidrag. Jag lovar att fortsätta arbeta nästintill dygnet runt för kommunens bästa om jag ånyo får ditt förtroende!

Bo Frank

Kommunalråd (M)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons