Annons
Nyheter

Varför satsar inte de privata marknadskrafterna i små kommuner?

Kommentar till Den nya lagstiftningen är bra för hyresrätten av Anti Avsan (M) riksdagsledamot, ansvarig för bostadspolitiska frågor den 25 mars.
Nyheter • Publicerad 31 mars 2011

Bor man så som Anti Avsan gör så är man fullständigt fjärmad från verkligheten. Det känns inte som om att han vet något om små kommuners verklighet.

Det kostar nämligen lika mycket att bygga i en liten kommun som i en stor.

Annons

Borde då inte också marknadsvärdet följa med och vara lika?

Tycker Anti Avsan att det är så?

Jag kan tala om för honom att så är inte fallet.

Det finns inte en möjlighet för oss i de mindre kommunerna att få debet och kredit till att gå ihop. Med de priser som det blir per kvadratmeter vid en nybyggnation så finns inte den kategorin människor som har de feta plånböckerna så att de kan betala hyror på upp emot 12?000 till 14 000 kronor för en normalstor lägenhet. Detta, tack vare de bortplockade subventionerna som Anti Avsan med sin regering har åstadkommit.

Han kanske kan tala om för mig varför de privata marknadskrafterna inte har viljan eller musklerna till att bygga i små kommuner.

Med detta vill jag också påstå att om inte 44 års regerande av Socialdemokratiskt styre i detta land hade varit så hade vi med de mindre plånböckerna fortfarande bott i statarlängor och tjänstebostäder och bockat för patron. Vi hade inte varit i närheten av ett vettigt boende eller något eget.

Anti Avsan vet heller inget om värde eller avkastning på bostäder i våra små kommuner. Då hade han inte svarat som han gjorde.

Ställningstagandet av hur vi vill och ska bo styrs väl ändå av den egna plånboken.

Jag står fast vid vad jag har sagt. Den nya lagstiftningen gynnar definitivt inte de små kommunerna.

Jag står också fast vid att vi behöver en ny regering. En regering som arbetar för oss små.

Annons

Jag vill också tillrättavisa Anti Avsan på ytterligare en punkt i hans påstående. Hade jag velat eländebeskriva tillståndet i landet Sverige så hade jag gjort det mycket svartare. Nu beskrev jag endast fakta. Jag bor i en liten men fin kommun och är en oerhört stolt invånare i denna.

Med Anti Avsans politik får vi det mycket svårare att utvecklas och det skrämmer mig.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons