Annons
Nyheter

Vem vill förstöra allt Alliansen byggt upp?

Om ett par veckor är det val till regionfullmäktige (tidigare landstinget).
Nyheter • Publicerad 1 september 2014

Jag förutsätter att allianspartierna får en mycket klar majoritet, för vem skulle vilja förstöra allt det som alliansstyret har byggt upp inte minst tack vare ökade skatteintäkter?

I alla mätningar mellan landsting ligger Landstinget Kronoberg i topp, både när det gäller den medicinska kvaliteten i vården och hur vården upplevs av patienterna. Och vårdköerna som var så långa för åtta år sedan har praktiskt taget upphört helt.

Annons

Allt detta riskerar att raseras om allianspartierna inte får fortsätta på den inslagna vägen att korta köerna ännu mer och förbättra vården ännu mer.

Enligt Sveriges national- ekonomer med Lars Calmfors i spetsen finns det stor risk att Socialdemokraternas förslag till skattepolitik kommer att leda till lägre skatteintäkter, det vill säga mindre pengar till vården.

Och Vänsterpartiet vill förbjuda privatägda vårdcentraler som lyckas gå med vinst från att vara med i vårdvalet.

Däremot får det gärna, enligt partiledaren Sjöstedt, finnas privata vårdcentraler så länge de finansieras privat.

Med andra ord kommer de som har råd att kunna välja var man ska få vård och köpa sig förbi de vårdköer som lär återuppstå om socialdemokrater och vänsterpartister får styra.

Jag skulle definitivt inte vilja behöva sjukvård i det här länet om vänsterblocket fick igenom vad de vill göra.

Rickard Karlsson (FP)

Kandidat till regionfullmäktige

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons