Nyheter

Vi satsar på vanliga kvinnor

Kommentar till Centerkvinnor den 4 juni.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2014

Centerpartiet är det parti­ som drivit kraven på skatte­sänkningar längst. Det innebär att deras politik ofelbart slår mot de kvinnodominerande yrkena­ inom barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Det är inte ointressant eller oviktigt att vilja få fram fler kvinnliga företagare eller styrelsemedlemmar. Men majoriteten av kvinnor finns inte där och vill inte vara där, utan gör vanliga jobb på förskolor, skolor och äldreboende i kommunal regi.

Med Centerns politik kommer de fortsätta att gå på knäna, inte minst om privatiseringarna av den verksamheten fortsätter.

Efter snart åtta år med Alliansen är resultatet att de inom hemtjänsten får hjälp färre timmar än tidigare och fler kvinnor än någonsin, oavlönat, väljer att själva ta hand om sina åldrande släktingar.

Vänsterpartiet är det parti som tydligast satsar på kvinnor som tar hand om våra barn och äldre, inte minst via radikalt höjda statsbidrag till kommunernas verksamhet.

Vi tycker det är viktigare med lön till kvinnor än jobbskatteavdrag för höginkomsttagare, som vanligtvis är män.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.