Annons
Nyheter

Vidingehem har muskler

Kommentar till Vidingehem – en chans att visa musklerna av Håkan Johnsson den 30 november.
Nyheter • Publicerad 4 december 2013
Allt går att lösa men man måste också ha re­spekt för de kostnader som är förknippade med nyproduktion av bostäder, skriver Anders Bengtsson.Foto: Filip Sjöfors
Allt går att lösa men man måste också ha re­spekt för de kostnader som är förknippade med nyproduktion av bostäder, skriver Anders Bengtsson.Foto: Filip SjöforsFoto: 

Jag noterar med glädje att Håkan Johnsson har höga tankar om Vidingehems kompetens som ägare och förvaltare av bostäder.

Jag kan bara hålla med, för Vidingehem är en aktiv och ledande aktör inom förvaltning och byggnation av bostäder och lokaler i stora delar av Växjö kommun.

Annons

Håkans förslag om byggnation i Ingelstads centrum känns helt rätt. Det skulle ge samhället ett lyft att nyttja ytorna på ett bättre sätt.

Arbetet har redan startat, men det är många delar som ska passa in. Bland annat är den fastighet som Håkan Johnsson vill att Vidingehem köper och river i nuläget privatägd. Dessutom måste den gällande detaljplanen göras om i sin helhet. 

Allt går att lösa men man måste också ha respekt för de kostnader som är förknippade med nyproduktion av bostäder.  

Håkan beskriver ett drömboende med många olika lokaler för aktivi­teter och så vidare. Det är lovvärt men tyvärr måste någon betala en hyra som i mina ögon kommer att bli skyhög och det blir hyresgästen. Den verkligheten godtar inte alla.

Vidingehem har muskler att bygga billigt med hög kvalitet. Det har företaget visat gång på gång under senare år. 

Jag är emellertid inte säker på att det är helt rätt att bygga bostäder för ”seniorer” i Ingelstad. Ett visst behov kan finnas men jag tror det är bättre att Vidingehem fortsätter på den inslagna vägen att bygga för alla grupper och generationer i samhället. Oavsett boendeform ska vi inte separera åldersgrupper från varandra.

Att bygga högt är inte alltid billigast. Samstämda utredningar visar att tvåvåningshus är billigast om inte markkostnaden är så hög att ytan måste nyttjas maximalt. Men Håkan Johnssons idé om att bygga på höjden i Ingel­stad kan mycket väl tas med i det fortsatta arbetet. Det skulle ge en ny spännande centrumbildning och är helt i linje med Centerpartiets arbete för en ”levande landsbygd”. Vilket också in­begriper att våra cent­rumorter utanför Växjö mår väl och utvecklas på bästa sätt!

Anders Bengtsson (C)

Ingelstad, ledamot i styrelsen för Vidingehem och byggnadsnämnden i Växjö kommun.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons