Nyheter

Två gånger Karlsson hos Österdamerna

Nyheter • Publicerad 18 februari 2011
Amalia Karlsson får sällskap av syrran Emmy i Östertröjan nästa säsong.
Amalia Karlsson får sällskap av syrran Emmy i Östertröjan nästa säsong.Foto: Filip Sjöfors

Emmy Karlsson , mittfältsmotor i Tingsryd, följer i syster Amalia Karlssons fotspår. Nästa säsong kommer förmodligen båda att spela med Öster i söderettan. Storasyster Emmy har varit i klubben tidigare.

– Hon slutade egentligen alldeles för tidigt, säger Östers tränare Hanna Höckert.

Innan övergången är klar ska Emmy Karlsson genomföra en magnetröntgen. Hon har haft problem med sitt knä.

***

Det har varit mycket Rydaholm de senaste inläggen och vi fortsätter. Nu har klubben gjort klart med en ny spelare. Björn Holmgren , född 1992, kommer från Öster som också är hans moderklubb. Han spelade flera U21-matcher för Växjöklubben förra säsongen. Nu blir det alltså division 3 i Rydaholm. Holmgren spelade i Årydscupen och enligt Rydaholm är det är defensivt skicklig passningsspelare med bra speluppfattning och en bra högerdoja. Division 3-klubben hoppas också presentera ytterligare två spelare i nästa vecka. Det kan handla om letterna Jorens Gorkss och Edgars Kärklins .

***

Det stundar en ny helg med träningsmatcher. Här följer en lista med de som kommit till lokalfotbollsbloggens kännedom.

Älmhult-Öster U (fr 18.15 på Haganäs konstgräs)

Sandsbro-Alvesta (lö 15 på Norremark)

Moheda-Hovshaga (lö 16.30 i Tipshallen)

Rydaholm-Markaryd (lö 15 på Ljusseveka i Värnamo)

***

Braås funderar på att starta ett damlag. På lördag kl 10 är det informationsmöte i gymnastiksalen i Braås skola. Tanken är att spela med ett korplag i år för att till nästa säsong kunna starta upp ett damlag med seriespel.

***

Gransholm förstärker. Daniel Herbertsson och Tagge Abdikadir Tawakal kommer att spela med klubben den kommande säsongen.

***

Två spelare, Rasmus Kindblad och Anno Intriach , flyttar från Näshult till Norrhult.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.