Nyheter

Den nya hårda verkligheten

Nyheter • Publicerad 14 juni 2010

Håhåjaja. Maken började jobba idag. Den nya hårda verkligheten smyger sig på. Dagens första eldprov: Komma i tid till dagis kvart i nio. Inga problem. Nya superpraktmorsan fixar allt.

Redan kvart över åtta börjar jag klä på bebin jacka och mössa. Därefter Leiahs tur. Kommer sedan på att barnen ska ha utedag just idag vilket innebär macka och dryck i ryggsäck. En sådan ordentlig mamma jag är! Snabb som vinden trollar jag fram en macka med tre korvar på. Häller upp mjölk i en liten Loka-flaska. Ner i ryggsäcken och så ut i bilen!

För Leiah finns just nu bara en låt hon vill höra i bilen. Spike med Ulf Lundell från skivan Omaha. På med den.

In på dagis, full koll. Klockan är precis så mycket som den borde vara för en gångs skull. Bebin hänger med. Hej då Leiah! Hon vinkar glatt och vi åker hem igen, lillbebin och jag.

Himmel! Väl hemma stuvar jag in handdukar i tvättmaskinen, sätter i gång diskmaskinen och dammsuger bort varenda spår av den ilsket gröna Play Doh-leran från i helgen.

Vilken hemmamorsa! Jag borde snart få medalj. Och det efter bara en förmiddag!

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.