Annons
Nyheter

Målar höns och skrotbilar

Edgar Degas hade sina ballerinor Anders Zorn sina dalkullor Lasse Åberg har musse pigg Många konstnärer återkommertill samma motiv om och om igen precis som Lennart Lindström gör med sina skrotbilar och hönsmotiv
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2012
Foto: 

Edgar Degas hade sina ballerinor Anders Zorn sina dalkullor Lasse Åberg har musse pigg Många konstnärer återkommertill samma motiv om och om igen precis som Lennart Lindström gör med sina skrotbilar och hönsmotiv.

Att det blev just höns har sin naturliga förklaring Han växte upp på landsbygden i Småland och då hade alla höns Skrotbilarna då. De hittade han utanför Ryd i Småland Där finns den kända bilskroten Kyrkö Mosse.

Ett hundratals bilar har lämnats och har sakta rostat,ändrat färg förfallit och har blivit ett med naturen.Hit har Lennart kommit många gånger med sin kamera,plåtat och funnit inspiration. På Alvesta kulturrunda som pågår nästa helg visar Lennart sitt måleri i den gamla lanthandeln Rosenlund 8 kilometer väster Lammhult.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons