Annons
Nyheter

Rockkarusellen med publikrekord

Nytt publikrekord på Rockkarusellen i Lammhult! Fredagen den 25/3 slog med all säkerhet UNKAN historiskt besöksrekord!
Nyheter • Publicerad 30 mars 2011
- Marcus Skogström och Jesper Larsson testar ljudet.
- Marcus Skogström och Jesper Larsson testar ljudet.Foto: 
- Sofia Stålhandske, Erik Samuelsson, Tim Samuelsson och Mattias Vikingur bildade en nitisk jury!
- Sofia Stålhandske, Erik Samuelsson, Tim Samuelsson och Mattias Vikingur bildade en nitisk jury!Foto: 
Amanda Karlsson, Lovisa Tillmar och Simona Dzemailovska bildade en perfekt värdinnetrio.
Amanda Karlsson, Lovisa Tillmar och Simona Dzemailovska bildade en perfekt värdinnetrio.Foto: 
Nöjd publik
Nöjd publikFoto: 

När den årliga upplagan av den rikstäckande musiktävlingen Rockkarusellen kom till Lammhult räknades 150 ungdomar och vuxna in!

82 av dessa var ifrån Lammhult, resten var band med släptåg av anhöriga och fans. Snacka om högtryck! Fyra band uppträdde 20 minuter vardera med eget låtmaterial. Varje band bedömdes efter bestämda kriterier av en jury bestående av Erik Samuelsson, Sofia Stålhandske, Tim Samuelsson och Mattias Vikingur.

Annons

Dessutom fick besökarna rösta på sitt favoritband. Fina insatser gjordes av Simona Dzemailovska, Amanda Karlsson och Lovisa Tillmar som var kvällens konferencierer. Dessutom hjälpte två Lammhultskillar, Jesper Larsson och Marcus Skogström, till med att köra ljud och ljus! Studiefrämjandet som arrangerar Rockkarusellen erbjöd i början av säsongen kurser i ljud och ljus till ungdomar i kommunen vilket Jesper och Marcus inte var sena att nappa på.

Av ansvarig ljudtekniker har vi fått idel goda vitsord kring dessa killar som hela tiden har agerat med stort intresse, engagemang och initiativförmåga. Bra jobbat grabbar! Tack också till alla andra ungdomar i Lammhult som på något sätt hjälpte till. Ett speciellt tack till Christoffer Stasai och Robert Sjöberg som hjälpte till att bära utrustning och bygga upp scenen.

Banden som uppträdde under kvällen var följande: Mindstunt, Vetlanda Freaks on Trial, Växjö The happy ending, Växjö kommun Pearline, Vetlanda Frågan man ställer sig efter en så här lyckad kväll är; när får vi se ett band från Lammhult ställa upp i Rockkarusellen?

Lalle Hedstig

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons