Nyheter

Sång och musik

Musik och sång på Asa Föreläsningsförening. När Asa Föreläsningsförening på onsdagskvällen inledde för våren så var det Dragspelsorkestern Old Beginners från Eksjö som medverkade.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2011

Old Beginners är en relativt nybildad orkester som tagit som sin uppgift att medverka till att den genuina dragspelsmusiken inte ska glömmas bort utan leva vidare. Ledaren för orkestern Börje Karlsson berättade om orkesterns tillblivelse och presenterade de melodier de spelade. Vokalisten som brukar vara med och sjunga hade blivit sjuk så nu blev det ledaren som tog på sig den uppgiften.

Han efterlyste om det fanns någon i publiken som ville ställa upp och sjunga. Kaj Johansson från Lammhult tog tillfället i akt och sjöng ett par sånger. men det blev också tillfälle för allsång. Efter en gemytlig stund vid kaffeborden med hembakade frallor och kakor fortsatte kvällen med mera musik.

Börje talade om det populära programmet Körslaget och nu ville han att publiken skulle bilda en kör. De fick lära sig att sjunga kören på sången Sjung halleluja. Efter lite övning blev det en härlig allsång för alla tycktes stämma in i sången.

Det blev en lyckad kväll i sångens och musikens tecken vilken avslutades med Spiskroksvalsen och som extranummer spelade och sjöng orkestern Alf Robertsson sång I en gyllene kaross.

Holger Petersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.