Annons
Nyheter

18 dagar, 13 år.

Nyheter • Publicerad 5 augusti 2010
Foto: 

Augusti. Vart tog hela juli månad vägen? Poff sa det, sen var den borta. Läskigt! Den 23:e börjar jag mitt nya liv, på gymnasiet. Jag sitter här, räknar på fingrarna och kommer fram till att det bara är 18 dagar kvar. Ska jag längta till alla nya möjligheter som döljer sig bakom nästa vägkrök eller njuta av det som finns kvar av sommarlovet? Jag hoppas att samhäll/idrott på Katedral ger nya förutsättningar, rutiner, kompisar, ämnen och mycket annat, men det är svårt att låta bli att vara nervös. Men men, jag lär dela med mig mer av sådana tankar när det blir ännu mer aktuellt.

Den 1:a augusti fyllde min syster Hanna 13 år. 13 . Åter igen, vart tar tiden vägen? Vi bestämde oss för att åka på en minisemester till Oskarshamn och förhoppningsvis få sola och bada lite. Det regnade inte, men det var molnigt och endast 16 grader i havet. Vi underhöll oss ändå, genom äventyr-minigolf precis vid vattenbrynet, det var jätteroligt! Men mamma vann (som vanligt?) Därefter snörade vi på oss löparskorna och sprang utmed vattnet på klipphällar och genom områden av öppen tallskog, härligt! Hanna var den enda som trotsade kylan i vattnet efter löpturen, men hon steg snabbt upp igen.

Annons

Hotell Post i det centrala Oskarshamn skulle bli vårt hem för en natt. Hotellrummet var det finaste jag någonsin bott på! Stort fönster (jag har alltid önskat mig ett stort fönster med en fönstersmyg som man kan krypa upp i), högt till tak, två dubbelsängar, snygg soffgrupp, och ett stort badrum med en gigantisk spegel. Himmelriket, hihi! Efter en dusch åt vi hotellets goda kvälls- buffé och sedan gick vi och strosade en sväng i staden. På världens längsta träbänk (72 meter lång och den byggdes 1867 för att alla människor som inväntade färjorna skulle få plats samtidigt) satt vi och betraktade färjorna från/till Öland och Gotland som kom och gick.

När vi passerade ett stort, stenbelagt, ganska folktomt torg fick jag en tokig idé och övertalade Hanna om att vi skulle dansa. Ur min mobil flödade det musik och mitt på ett torg i det centrala Oskarshamn dansade två systrar streetdance. Folk som passerade log häpet och båt-människor som stannat för en kvällsfika fick sig gratis underhållning. Det var en riktigt häftig känsla! Kvällen avslutades med kortspel och friidrotts-EM på hotellrummet.

Morgonen därpå vaknade Hanna av sång och paket som fullföljdes med morgonjogg och frukost-buffé, vadå bra start på sin födelsedag? ? På vägen hem stannade vi till på Kosta outlet, vilket alltid är trevligt! Vi hittade inte så mycket dock. Vi tog med oss pizzor/sallader från pizzerian i Hovmantorp och satte oss på badplatsen i Furuby för att äta. Hanna fick även ta sig ett dopp på sin b’day innan vi drog vidare på nya äventyr. Vi hamnade till Hannas förtjusning på filmstaden i Växjö för att titta på Shrek 4 i 3D! Det var första gången som vi såg en hel film med dessa glasögon på, det var riktigt häftigt! Stundtals kändes det som om man faktiskt kunde röra träsktrollet, wow!

Nu blir det tennis för hela slanten, sedan ska jag se bandet som lätt hamnar på min topp -10 lista över de bästa banden/artisterna: THE ARK! Jag hoppas på att hela Stortorget kommer gunga i takt, längtar!

” Everyday may not be good, but there’s something good in every day.”

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons