Nyheter

Bra, bättre, Angelica

Nyheter • Publicerad 23 februari 2011
Foto: 

Det kändes konstigt att plötsligt byta ut all vintersport på tv:n mot friidrott istället, men det kändes ändå bra, som om sommaren är på väg. Man kan ju drömma? XL-galans största händelse var den 17-åriga Väckelsång-tjejens framsteg, det var helt otroligt! Rekord på rekord sattes och vid kvällens slut hade hon höjt sitt personbästa med en dryg decimeter. Dessutom övertog hon det svenska rekordet i stavhopp som nu ligger på 4,63 och tillhör Angelica Bengtsson.

”Hon är ju inte klok” var det ända som jag fick ur mig. Tjejen är ett år äldre än mig och supergrym på stav. Hennes chanser att fortsätta utvecklas är jättestora och hon satsar helhjärtat på det hon brinner för. Jag är avundsjuk, helt klart. Att redan ha en plan över sitt liv, att vara så oerhört begåvad och att få så mycket framgång. Hoppas att hon klarar av pressen, det kan nog vara jobbigt ibland. Det hade nog jag tyckt i alla fall, men hon är nog så upp i det att hon inte tänker så. Hur kan man låta bli att vara imponerad? När jag skakade hand med henne efter Väckelsångsloppet i somras hade jag ingen aning om hur snabbt hon kunde bli så här stor. Det är helgalet!

Bra, bättre, Angelica

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.