Nyheter

Moas mellosnack

Nyheter • Publicerad 12 mars 2012
Foto: 
Foto: 

Har ni saknat "Moas mellosnack"? Jag har inte varit så duktig på att uppdatera er om det i år, tänkte att det får vara lite variation. Men självklart har jag suttit som bänkad framför tv:n varje lördag med min mello-tröja eller den obligatoriska mello-flugan på. Jag har fått massor av sms av kompisar som är intresserade av vad Moa, "mellofantasten", tycker om dagens deltävling och kompisar, släkt och familj är fascinerade över mitt engagemang.

Så, vad tyckte jag då? Först och främst: rätt låt vann, EUFORIA med LOREEN = G.R.Y.M. Jag tror dessutom att den kommer ha stora chanser i Baku, det känns mycket trevligt! Ulrik Munther charmar med sitt munspel, Top Cats basist imponerar genom att stå på basen och Torsten och Ranelid är minst sagt spännande tillskott till tävlingen. Dannys andraplats, för andra året i rad, måste retat honom en del. Jag tyckte att låten var bra, dock inte unik, men det blir nästan för mycket show. Charlotte Pirelli la ner ofattbara summor på sitt nummer och outfit - men är det verkligen det som är det viktiga?

Musiken. Texten. Sången. Artisten. Och numret som helhet. Jag tycker att det är så magiskt att Sveriges musikvärld blixtrar till och plötsligt får man 32 nya låtar att lyssna på. Okej, man lyssnar inte på alla låtarna (hur kommer det sig egentligen att nivån på vissa låtar är så fruktansvärd låg, när det är så svårt att komma med?!?!), men ändå! Spektaklet görs kanske lite för stort och kanske i längden blir lite väl utdraget... MEN VEM TYCKER INTE OM GLITTER OCH GLAMOR?

Jag är ett mellofan ut i fingerspetsarna. Tycker om att spetsa vardagen med detta samtalsämne och glädjas åt vad som komma skall på helgerna. Säga vad ni vill, men jag tillhör i alla fall inte de som säger ”det var så mycket bättre förr i tiden?”. Jag lever här och nu, och jag tycker att mello 2012 levererade. Så det så!

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.