Annons
Nyheter

Premiär och Final

Nyheter • Publicerad 11 mars 2011
Foto: 

VM i Holmenkollen är numera ett minne blott. Ett fint minne. Jag längtar redan tillbaka. Längdskidor på tv:n varje dag, vilken lyx! Tyvärr var jag inte hemkommen från skolan när de flesta loppen gick av stapeln, men jag höll mig välinformerad tack vare svt-play och sportsidor på internet. Sverige får vara nöjd med sin insats tycker jag, med tanke på att det fanns problem: vallningen, förkylningar och formsvackor. Några fina medaljer fick de med sig hem, även om storfavoriterna Northug och Björgen gjorde att Norge vann medaljkampen.

Förutom vintersport på tv-apparaten händer det mycket i mitt liv just nu; fullt upp dagarna i ända. Denna vecka har varit jobbig med flera motgångar. Men igår kväll var det som en sten föll från mitt bröst och plötsligt ser allt lite ljusare ut, i alla fall för ett tag. Idag har mina lektioner varit inställda och jag har haft en skön vilodag här hemma. Väldigt välbehövligt!

Annons

Nu framöver är det bara övning och repetitioner som gäller. Både lördag och söndag förmiddag ska tillbringas i bygdegården, tisdag, onsdag och torsdag likaså. På fredag smäller det, då är det dags för premiär av årets Bergrevy! Såhär i förväg känns det väldigt bra och jag längtar efter fjärilarna i magen och strålkastarljuset i ögonen. Jag hoppas att ni tar chansen att beställa biljetter på följande telefonnummer: 0472-720 60.

Avslutningsvis taggar jag inför finalen av Melodifestivalen. Tyvärr gick inte ”Melody Club” vidare, enligt mig hade de gärna fått vinna hela grejen, men det tyckte tydligen inte resten av det svenska folket. Nu håller jag istället en tumme för Daniel (The Moniker) med låten Oh My God, The Playtones bara för att de skiljer sig från det övriga startfältet och sen blir jag inte direkt besviken om Swingfly går långt heller. Tjejfavoriterna Danny och Saade, som jag vanligtvis tycker om, hade för tjatiga och mesiga låtar som inte förtjänar att vinna mello – men det absolut värsta vore om Linda Bengtzing vann. Henne är jag bara trött på. Hoppas att jag har resten av det svenska folket på min sida. Denna gång borde vi i alla fall klara oss från ”kvalspelet” och direkt ta oss till ”slutspelet”!

En melodi med fart - det är det vi ska skicka till Europa!

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons