Annons
Nyheter

Världscancerdagen i Växjö domkyrka

Nyheter • Publicerad 5 februari 2012
Foto: 
Foto: 

Temperaturen visade minus tvåsiffrigt och kylan riktigt bet i kinderna. Ändå var det mycket folk som sökte sig till värmen i domkyrkan under lördagskvällen då Världscancerdagen uppmärksammades. Forskare pratade om cancer som sjukdom, hur man hanterar den och hur utvecklingen med botningsmedel gått framåt. Barnläkare pratade om cancer hos barn och hur det påverkar dess familj och om deras eget jobb och erfarenheter med dessa barn. De pratade mycket hoppfullt och avslutade med att berätta hur man värderar saker olika här i livet; de som en gång sett döden i vitögat är väldigt måna om att leva resten av livet med ett leende på läpparna. Det hela var mycket rörande. Synd bara att jag inte kunde hålla fokus så bra som jag önskade, jag var lite för uppe i varv för det...

Igår sjöng jag. Igår sjöng vi. M&M alltså. Moa och Mathilda, ackompanjerade av Allan Rogers. Tro, Over the rainbow, Kärleken är och Utan dina andetag är några av de finstämda låtar som vi sjöng duett på. Vi sjöng oftast solo i verserna och tvåstämmigt i refrängerna och precis som vanligt passade våra röster superbra tillsammans.

Annons

Att känna en sådan lycka av att stå i centrum och göra det jag tycker om, samtidigt som jag ser många nära och kära sitta i publiken och fälla en tår. Att befinna sig i en kyrka med massor av tända ljus, sjunga lugna men hoppfulla sånger och inuti känna sig som en studsboll som liksom bubblar av glädje. Att stå bredvid en fin kompis, vars sång är så vacker, att håren reser sig på armarna. Att promenera omkring, med en mikrofon i handen, i Växjö domkyrka och känna hur kyrkan fylls av sin egen röst.

Allt det här var överväldigande. Bitvis visste jag inte riktigt var jag skulle ta vägen, om jag skulle skratta eller gråta och om jag ville sätta mig ner eller bara vara uppe och hoppa av mig all energi.

Tack till alla fina komplimanger, det stärker något så oerhört!!! Det var en magisk kväll. Vill ni ta del av den, sök på Moa Olofsson på Youtube, eller kopiera och klistra in följande länk i sökfältet: http://www.youtube.com/watch?v=CwUHNxxQLVE

Moa Olofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons