Nyheter

390 dagar kvar till valet

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2013

I dag är det 390 dagar kvar tills vi väljer politikerna som ska styra landet den kommande mandatperioden. Det är samtidigt bara 278 dagar kvar till valet till EU-parlamentet. Valrörelserna smyger i gång och det syns bland annat här på lobbyn.

Förra veckan kunde ni bland annat läsa en debattartikel av Isak Engqvist (C) i Markaryd. Han kandiderar till Europaparlamentet nästa sommar. I går var det Oliver Rosengrens (M) tur att skriva på lobbyn. Han beskrev jobben som den viktigaste frågan och kandiderar om en riksdagsplats nästa höst.

Hoppas du ta plats i något kommunfullmäktige om ett drygt år? Eller har du synpunkter önskemål om vilka frågor de som är intresserade ska driva. Ta chansen och hör av dig till lobbyn.

Östers allsvenska herrar tog en nödvändig trepoängare i fredagens måstematch mot Syrianska. Det innebär att glappet mellan lagen nu är elva poäng och därmed har Öster troligen hängt av en konkurrent i striden om nytt kontrakt. Laget verkar ha hittat formen i precis rätt tillfälle. För andra gången denna säsong har man två raka segrar. Självförtroendet är välkommet med tanke på vilka tuffa uppgifter som stundar. Till helgen väntar de regerande mästarna Elfsborg i Borås och nästa helg kommer Malmö FF till Myresjöhus Arena. Först väntar dock cupmatch i Västerås på onsdag.

SMP-live hade lagkapten Denis Velic i studion förra veckan och efter vinsten mot Syrianska träffade vi nyförvärvet Alhaji Gero. Passa på att se de sändningarna igen på smp.se i väntan på veckans nya program som sänds på torsdag klockan 15.30.

Våra elitlag i innebandy och ishockey laddar för seriestart på finsk mark under denna vecka. Växjö Vipers spelar en turnering och för Växjö Lakers väntar tre träningsmatcher mot finskt och ryskt motstånd. Följ lagen här i Smålandsposten hela veckan.

Moderator · lobbyn

Daniel

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Valrörelserna smyger i gång och det syns bland annat här på lobbyn.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.