Annons
Nyheter

Än är inte sista raden om vattentornet skriven

En av Växjös segaste byggdiskussioner verkar vara på väg att avslutas. Jag talar så klart om Solberget och gamla vattentornet.
Nyheter • Publicerad 27 september 2014

I fredagens tidning berättade vi om att bygglovet ska lämnas in under hösten – och när 60–70 procent av lägenheterna är sålda är det dags att riva vattentornet.

Få ämnen har resulterat i lika många insändare under mina år på Smålandsposten. Och jag utgår ifrån att det inte är slut i och med detta.

Annons

Det är hit till Lobbyn som du skickar dina åsikter.

***

På jobbet sitter jag mitt emot musiknörden Anders Tapola. Och några meter bort från musiknörden Johan Persson.

Behöver jag säga att det är en rätt trevlig tillvaro ibland?

Då vi i vissa fall har en del gemensamma musikaliska beröringspunkter händer det att vi hamnar i upplyftande samtal om Tom Waits eller brittisk 70-talsrock.

Sådana dagar är så klart bra dagar som brukar resultera i nya spellistor att lyssna igenom.

I går blev det ett kort samtal – som dock resulterade i Anders Tapolas tips om att lyssna på Leonard Cohens senaste, Popular Problems. Han gav den en fyra i betyg i onsdagstidningen.

Efter en första genomlyssning är jag böjd att hålla med. Har du Spotify är den bara några klick borta.

***

Gårdagens mest glädjande nyhet kommer från SVT, publicerad på sajten Dagensmedia.se.

Annons

Enligt siffror från MMS, som mäter TV-tittande, såg drygt 7,1 miljoner människor på SVT:S valprogram. Det är fler tittare än Melodifestivalens alla sändningar.

Lägg sedan till TV4 och kvällstidningarnas partiledardebatter – och vi kan slå fast att styrningen av Sverige de närmaste fyra åren engagerat hela riket.

Politik är och förblir viktigare än en tv-sänd musiktävling. Skönt.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons