Annons
Nyheter

Arrangörer hade tur med vädret

Det var nog många av helgens arrangörer som drog en lättnadens suck när de vaknade i går morse.
Nyheter • Publicerad 22 september 2014

En lättnadens suck över att de valde att förlägga sitt arrange­mang på lördagen i stället för söndagen. I strålande sol och sensommarvärme i stället för ösregn och höstrusk. Så nyckfullt kan det ibland vara att balansera på gränsen mellan succé och inte att det är vädergudarna som tillslut avgör utgången.

Lördagens premiärupplaga av Musikmilen blev till exempel en ren och skär löparfest där musikanterna som spelade och pub­liken som kantade banan hjälpte de över 700 löparna fram till stordåd.

Annons

Visst är det rent löpmässigt betydligt skönare att springa i lätt duggregn än stekande sol, men stämningen runt banan blir ju så mycket bättre när det är varmt och skönt än kallt, regnigt och blåsigt.

Att mycket annat hände i centrala Växjö samtidigt som Musikmilen genomfördes bidrog förstås ännu mer till stämningen. Mycket folk var på plats, inte minst kring Båtsmanstorget med sin barnloppis och längs Sandgärdsgatan där glasgatans dag firades.

Ett stort grattis till alla ni som genomförde milen efter bästa förmåga. Läs mer på både sporten och på Växjöplats.

Att vilja men inte kunna. Att ha en kropp som bryts ner. Att veta att det jag klarar i dag kommer jag kanske inte klara i morgon. Det är verkligheten för barnboks­illustratören Emmalill Frank, som porträtteras i dagens kultur­möte. Men i stället för att låta sig nedslås av en sjukdom som inte går att bota väljer hon att se framåt. ”Det är skittråkigt att förlora vänsterhanden, självklart, men helt plötsligt kanske jag målar med örat och blir känd för det”, säger hon bland annat i intervjun.

Vilken inställning och vilken inre styrka! Möt Emmalill Frank på kultur- och nöjessidorna.

Vem vill du läsa om i nästa kulturmöte? Tipsa oss på kulturnoje@smp.se

Kristina Bingström är featurechef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Kristina Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons