Nyheter

Bortkopplad och avslappnad

Nyheter • Publicerad 19 december 2012
Foto: 
Foto: 

Sällan känner man sig så bortkopplad som när man är hemma med sjukt barn.

Min gårdag gick i det stora hela ut på följande:

? Koka te med honung

? Titta på Sagan om ringen

? Klippa hundens klor

? Flytta hunden när hunden låg för nära sjuk dotter

? Hämta saft

? Micra mat

? Servera alvedon

? Skriva den här spalten

Genom fönstret ser jag snöflingor. Och ett och annat jobbsamtal ringer igenom VAB-spärren från växeln. Men i det stora hela kan bortkopplad också ses som avslappnad: Det är rätt avstressande att få en vardagspaus.

Jag missade dessvärre avtackningen av en av våra mångåriga medarbetare Camilla Carnmo. Hon har valt att gå vidare till nya utmaningar och lämnar oss därför. Vi önskar henne lycka till.

Vår närliggande kollega Värnamo Nyheter har polisanmält en volleybolltränare för att ha attackerat en av tidningens fotografer. Nyheten finns att läsa i sin helhet på medievarlden.se.

Tidningen har nu – trots en ursäkt av tränaren – valt att polisanmäla händelsen.

”Att fysiskt attackera en journalist i hens tjänsteutövning är allvarligt på flera sätt. Ingen ska behöva acceptera att bli utsatt för våld i jobbet. Att journalister kan utföra sitt jobb utan att hindras av hot eller våld är dessutom en förutsättning för en fungerande pressfrihet. Det kan låta högtravande, men att ge sig på en journalist med våld är faktiskt att ge sig på det fria ordet”, skriver redaktionschefen Lars Alkner i sin blogg.

Jag håller med.

Moderator · lobbyn

Magnus

Karlsson är chefredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Magnus Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.