Annons
Nyheter

En helg för förberedelser

En helg är precis över. För oss som gillar dem väntar två härliga veckor med ytterligare fyra helger. Årets stora högtid står strax utanför dörren.
Nyheter • Publicerad 23 december 2013

De flesta lär ha använt den helg som nyss avslutades till förberedelser inför julveckan. Granen ska kläs. Skinkan ska griljeras. Paketen ska slås in. Och köttbullarna ska rullas.

De julförbredande aktiviteterna sker allt som oftast innanför hemmets väggar. Därför var den gångna helgen förhållandevis fattig på evenemang. Trots det har ni nu en ny tidning i handen. Ni kan bland annat läsa om hur Erik och Sigvards gård kommer leva vidare. Ni kan läsa om den nya Europakorridoren som kan korta tågtiderna till Stockholm med en timme och vi tar med er på julkonsert i Sven Elofssons vimmel. Hos lokalredaktionerna möter ni bland annat samlaren som har över 600 tomtar och Tingsrydsredaktionen sammanfattar första kvartalet 2013.

Annons

Även våra lokala toppidrottare har julledigt ett par dagar, men redan på annandagen drar seriespelet i gång igen för Växjö Lakers i ishockeyns SHL och Växjö Vipers i innebandyns SSL. I dagens tidning kan ni läsa om stavhopparen Angelica Bengtssons fina säsongsstart i Frankrike och ni möter även den tidigare Växjö Lakers-backen Björn Karlsson i ett porträtt. Ola Netterström har dessutom mött 23-årige Niclas Andersson, ung klubbchef i Sandsbro AIK.

I julaftonens tidning bjuder vi på sporten på klassiska inslag som Sven Elofssons julnötter och vi avslöjar förstås också vem som får årets guldmedalj. Det är två traditioner i juletid. För min egen del är ”Pyssel och Papp” med Galenskaparna och After Shave, dopp i grytan på Fabriksgatan, Janssons Frestelse i Hönetorp och hemligt tomteuppdrag på okänd plats i Vislanda fyra andra viktiga ingredienser i en riktig jul. Hur firar du? Hör av dig och berätta.

God jul!

Daniel Rydström är debattredaktör på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons