Nyheter

En historisk helg

Den nyss avslutade helgen kommer alltid att ha en plats i Växjös historia. Vida Arena har nu fått sällskap vid stadens västra entré efter invigningen av Myresjöhus Arena.
Nyheter • Publicerad 3 september 2012

Läktarna fylldes under lördagens invigning. Ingmar Nordström och John Martin Bengtsson med flera stod för den musikaliska underhållningen. Det följdes av arenans första match med flera Österlegendarer. Jonas Axeldal blev den första spelaren som nätade i en match på arenan. Läs mer om den stora invigningen på sidorna 14–17 i del A i dagens tidning.

Kika också in sportsidorna där vi laddar för den första matchen om poäng på Myresjöhus Arena. I kväll stundar ett utsålt Smålandsderby. Öster håller på att göra som Växjö Lakers genom att ta klivet upp till högsta serien i lagom anslutning till flytten till en nybyggd arena. En vinst i kvällens match mot IFK Värnamo säkrar nästan avancemanget. Läs allt inför matchen på sidorna 8–11 i del B och läs också Ola Netterströms intervju med den legendariske tränaren Hasse Backe som numera tränar NY Red Bulls i amerikanska ligan MLS.

SMP-live finns på plats på Myresjöhus Arena och laddar upp inför kvällens match. Vi inleder våra sändningar klockan 14. Vilka gästerna blir är ännu oklart, men damtränaren Marie Bengtsson har lovat att titta förbi med ett par spelare. Herrtränaren Roar Hansen kommer till studion vid 16.30-tiden med senaste information om kvällens startelva.

Östers era på Myresjöhus Arena ska börja. Samtidigt tackade en stor idrottsprofil för sig i helgen. Carolina Klüft sprang den långa stafetten i Finnkampen och det var troligen hennes sista stora framträdande. I början av oktober ska hon avtackas på hemmaplan i samband med invigning av nya Telekonsult Arena. I samband med det är alla arenabyggen i Växjö klara och invigda.

Vilka känslor har du när Arenastaden snart står klar? Hör av dig till lobbyn.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.