Annons
Nyheter

Fokus på betygssystemet

För snart en månad sedan satte gymnasieeleven Peg Magnusson på Katedralskolan fingret på känslor hon verkar dela med många andra i samma situation.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2014

I sin debattartikel ”Är ett A värt min hälsa”, berättade hon om det nya betygssystemet och den press hon och andra elever känner. Som vi berättat tidigare är debattartikeln tidernas mest lästa text på vår hemsida www.smp.se. Fram till i dag har nästan 100?000 klick registrerats och 94?000 unika besökare har i snitt spenderat över sex minuter när de läser texten.

I dag följer vår Inblicksredaktion upp ämnet genom att titta närmare på vad som hänt sedan den nya gymnasieformen och den sexgradiga betygsskalan infördes 2011.

Annons

Vi har hälsat på i Pegs klass på Katedralskolan och de står helhjärtat bakom klasskompisens artikel. Läs mer på sidan A14–A17 i dagens tidning. Har du synpunkter? Gör som Peg Magnusson och skriv till lobbyn@smp.se.

Just nu har eleverna på skolorna runt om i länet sportlov. Det innebär att många hade chansen att följa gårdagens späckade OS-dag.

Sveriges hockeylandslag, med Tingsrydssonen Oliver Ekman-Larsson, inledde genom att ta sig vidare till semifinal. Våra curlings­landslag har säkrat­ ­medaljer i slutspelet och i sprintstafetten plockade längdåkarna medalj tio och elva.

Nu återstår bara fyra dagars tävlande i Sotji, men det mesta pekar på att Sverige gör sitt bästa vinter-OS någonsin. Bäst sedan tidigare är vinterspelen i Turin 2006 då vi tog 14 medaljer.

På hemmaplan laddar Växjö Lakers för slutspurten av SHL-hockeyn. Öster spelar den första tävlingsmatchen nästa helg i Svenska cupen mot Rynninge. På fredag väntar ännu en tränings­match. IFK Göteborg kommer till Tipshallen och för er som inte kan vara på plats finns möjligheten att se matchen via smp.se/matchenlive.

Daniel

Rydström är debattredaktör

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons