Annons
Nyheter

Försök rimma på lördagslunch

Och så sänkte sig julfriden.
Eller. Något i närheten i alla fall.
Nyheter • Publicerad 24 december 2013

När jag skriver dessa rader har jag – i halvt panik – just ringt till en lokal restaurang för att över telefon köpa den sista julklappen:­ Ett presentkort på luncher.

Nej, det är ingen hemlighet ens för de inblandade. Det är faktiskt det enda min mamma har önskat sig. Att få mysiga och långa lördagsluncher på stan under 2014.

Annons

Eftersom hon läser den här spalten så fort tidningen har ramlat in genom dörrinkastet är så att säga överraskningen härmed?? körd.

Å andra sidan. Önskar man sig bara en sak kan man faktiskt­ inte förvänta sig att få något annat. Och jag vet ju att hon helst av allt spenderar lördagsförmiddagarna med SVT:s Vinterstudion, därmed blir mat­lagandet sekundärt.

Problemet är sålunda inte att hon härmed vet vad som döljer sig i paketet utan, som tidigare meddelat, att få till ett rim.

För när man kollar närmsta rimlexikon så rimmar lunch på brunch, punsch, snabblunch, jullunch och söndagslunch.

Hur kan jag rimligen och med trovärdighet ge bort lördagslunch med rimmet söndagslunch? Punsch? Nä. Det tror jag inte är ett alternativ till måltidsdryck.

Uppenbarligen är författarna till rimlexikon inte särskilt påhittiga. Eller så är det mitt fel, jag kanske borde ha köpt det där som hon inte önskade sig.

Äh. Hon får rimmet redan nu och får låtsas bli förvånad vid klapputdelningen. (Och den sista raden rimmar med de första...)

Skidsport.

Längdsport

Alpinsport

Annons

Publiksport

Det där har du järnkoll på.

Men när det börjar kurra i magen

Du och väninnan, ni kanske är två

Tänk inte på söndagsförmiddagen

Ta ett glas eller flera

Med hjälp av denna plastbit kan ni få lite mera

Du får så klart ett presentkort

Ps. Jag inser att det inte var ett av mina bästa, mamma. Ds.

Magnus Karlsson är chefredaktör och samtalar här med läsare

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons