Annons
Nyheter

Höstmånaden september är här

Om väljarna i Växjö får bestämma är det helt ok att stödja Småland Airport med kommunala skattemedel. Det kan ni läsa på dagens valsidor, A13–15, där vi publicerar den tredje delen av Smålandspostens opinionsundersökning.
Nyheter • Publicerad 1 september 2014

Som vanligt i en måndagstidning är övriga nyhetssidor fullspäckade med helgens händelser i ord och bild.

I dag är det den första september. Höst. Det är skördetider, svamptider och regntider. Väderbilderna som skickas in till redaktionen speglar årstiderna. Helen Andersson, Vislanda får sin bild publicerad på sidan B24. En vacker skördebild.

Annons

Svamptider. Vi har på nyhetsplats skrivit om att det i år är ett rekordsvampår för vissa arter. Visst är det så. Men eftersom jag är en försiktig person vågar jag enbart plocka och äta de svampar som jag alltid plockat och som är helt omöjliga att förväxla med någon giftig variant. Det spelar ingen roll hur många olika svampsorter det finns där jag går fram. Jag tar bara gula kantareller och trattkantareller. Att det är rätt taktik blir jag övertygad om när jag läser om svampförgiftningar i nyhetsrapporteringen.

Regntider. I går drabbades Skåne av onormala regnmängder. 90 mm regn i Malmö på kort tid. Vi såg bilder på människor och bilar omgivna av enorma vattenmassor. SMHI fick kritik för att man inte gått ut med någon varning. Exaktheten i väderprognoserna blev åter ett diskussionsämne.

I går tog jag in ljuslyktorna som jag haft på altanen hela sommaren utan att ha löst mysteriet med de försvunna värmeljusen. Vem har vid upprepade tillfällen tagit ljusen i lyktorna. Är det möss eller fåglar? Möss känns uteslutet eftersom altanen inte ligger i marknivå. Då återstår fåglar. Är ljusen goda att äta? Eller vad används de till? Som prydnader i ett skatbo? Jag vet inte. Vad jag vet är att värmeljus modell större är de mest attraktiva.

Gun-Britt Iderheim är produktionschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Gun-Britt Iderheim
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons