Nyheter

”Inget tips är för litet och inget är för stort”

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

”Är ni rädda för älgen där i stan?” Jag fick den frågan i helgen med anledning av lördagens artikel om att flera personer som rört sig i Fyllerydsskogen råkat ut för en närgången älg, antytt att ”vi” i stan är lite räddhågsna.

Jag erkänner. Ja, jag är nog allt lite rädd för älgar, och då är jag ändå inte en ”stabo”. Jag är född och uppvuxen på landet och har haft både älg och rådjur in på knuten. Men jag skulle nog behöva byta byxor om en älg älgade upp framför mig i löparspåret kring Kvälleberg i västra Växjö en sen kväll. I dagens tidning kan ni läsa fortsättningen på älghistorien. Jaktlaget i Fyllerydsskogen gav sig i?går ut för att driva bort älgen, hur det gick kan ni läsa om på sidan A6 i dagens tidning.

Fortsätt tipsa! Smålandspostens läsare är väldigt bra på att tipsa och det är vi väldigt glada för! Utan er hjälp skulle vi missa saker och ting som händer och sker ute i länet. Inget tips är för litet och inget är för stort.

I dag avslutar vi vår sommarserie om väg 25. Reportern Magnus Erlandsson har gjort nerslag längs väg 25:s både nya och gamla sträckning. Fyra intressanta artiklar har det blivit och i det sista stoppet kan vi läsa om samhället Skeen och vad som hände med ljusfabriken när vägen plötsligt inte längre gick genom samhället.

I dag är i princip hela den ordinarie bemanningen tillbaka på våra nyhetsredaktioner runt om i länets kommuner. Semestervikarierna, som med den äran har skött bevakningen över sommaren, har gjort sina sista pass och lämnar nu över skrivbordsplatserna till ordinarie personal. Jag säger tack till vikarierna och hälsar ordinarie personal välkommen tillbaka!

Moderator · lobbyn

Jens Pehrson är nyhetschef

på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.