Annons
Nyheter

Jag är bra

Jag är bra på att sjunga. Jag har en fallenhet för att fickparkera och backa med släp. På jobbet är jag en rackare på att hitta nyheter och veta vad ni läsare vill ha. Jag är socialt kompetent, orädd och bra på att åka slalom.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

Detta är bara några av de saker jag är bra på. Det finns mycket mer.

Jag misstänker att det inte var Aksel Sandemoses bok om Jantelagen som Petter Northug läst precis före loppet i fredags då han bromsade in före mållinjen och retades med svenske Marcus Hellner. Vilket ramaskri. Hur kunde denne norrman vara så osportslig? Diskussionerna gick heta både i artiklarnas kommentarsfält på webben och via sociala medier.

Annons

Själv tyckte jag att det var befriande. Det var roligt, han har humor den där Northug. Han retades lite barnsligt med Hellner, lite som storebror retar lillebror. Kunde han inte få kosta på sig det?

Över huvudtaget skulle vi kosta på oss att slå oss för bröstet när vi gör något som är bra. Och framförallt så borde vi bli bättre på att jobba bort den där avundsjukan som infaller då någon annan säger att han eller hon är bra på något. Varför blir vi sura för att någon kan något bra?

Det har sagts så många gånger förr det där med att glädjas åt andras framgångar. Och det kanske vi inte behöver egentligen. Men vi kan i alla fall försöka att låta bli att bli sura över andras framgångar och istället se till det vi själva är bra på. Och berätta det. Vill vi sedan bli lika bra som någon annan inom något så får vi se till att jobba oss till det kunnandet. Sluta sura och börja jobba helt enkelt.

Hur är det på ditt jobb, i din skola eller i din omgivning? Gäller jantelagen? Hör av dig till lobbyn och berätta.

PS. Jag är skitbra på att göra god sås också.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons