Annons
Nyheter

Jag hoppas att Victoria gömmer sig i Ockelbo

Födseln är nära.
Du vet naturligtvis vad jag skriver om?
Nyheter • Publicerad 22 februari 2012

Kungligheter, naturligtvis. Victoria och Daniel väntar sin förstfödda – och en stor del av det svenska folket håller andan.

Jag har skrivit om vår kungabevakning förr men kan inte låta bli att ta upp det igen, jag läser nämligen Svenska Dagbladet och får mig till livs en helt absurd konsekvens:

Annons

Vid Karolinska sjukhuset i Solna har p-platser stängts av för att ge plats? åt de stora tv-bussarna. Och då har inte ens hovet bekräftat att det är på Karolinska som födseln kommer att ske.

Jag läser ur SvD:

”Lisbeth Thorberg från Nacka har brutit armen och skulle idag besöka ortopeden på Karolinska sjukhuset men att hitta parkering var inte så lätt:

– Det finns en rad p-platser närmast ingången, men de var borttagna. Även den närmaste busshållplatsen var flyttad. Av parkeringsvakterna fick jag veta att det var inför Victorias kommande förlossning. Jag är för kungahuset, men det här är befängt. Jag fick parkera där det inte var tillåtet. Tänk på dem som går med kryckor i den här snön, säger Lisbeth Thorberg.”

Men snälla nån.

Själv har jag varit med på två förlossningar, då på Södersjukhuset i Stockholm. Jag vet av den erfarenheten att en tv-buss och ett pressuppbåd står väldigt långt ner på listan över vad man önskar sig som nybliven familj. Högst upp på vår stod lugn och ro hemma i vår lilla lägenhet i Årsta. En presskonferens och smattrande fotoblixtar? Inte ens på kartan.

Jag förstår att nedkomsten intresserar och engagerar, det är ju ändå högst sannolikt en blivande statschef vi pratar om. Hade jag jobbat på TV4 eller SVT hade jag fattat samma beslut och skickat så mycket folk vi bara kan avvara.

Det kommer att krylla av journalister på Karolinska – men en del av mig kan inte låta bli att hoppas sjukhusvalet bara är en bluff. Att Victoria hänger hemma i köket i Daniels Ockelbo, långt borta från alla medieuppbåd.

Hoppas?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons